Qui som?

El GEC és una entitat esportiva i cultural fundada l’any 1983, que actualment compta amb prop de 100 socis. És una associació sense afany de lucre adherida a la FEEC i té com a finalitat promoure les activitats esportives a l’entorn privilegiat de la muntanya. 

Els nostres objectius són gaudir i compartir experiències amb els afeccionats a la pràctica continuada de l’activitat física i esportiva al medi natural.

Història

La nostra llarga història, de gairebé quaranta anys, us la resumim a continuació:

L’entitat es va constituir a partir d’un reduït grup de membres procedents dels escoltes  i encapçalat per en Jaume Farreras i en Macari Rojo quan van conèixer en Lluís Compàs, membre del CEC, i s’uniren a fer muntanya amb els Científics de Mataró. Els Científics de Mataró volien obrir diferents “sucursals” a la comarca amb la finalitat de promoure l’esport a la muntanya i fou llavors quan en Jaume i en Macari s’assabentaren que a Canet, n’Albert Maldonado, en Josep Mussoll i en Jordi Artigas havien muntat el Grup Excursionista de Canet pels volts d’octubre de 1983. Aquests últims tenien molta relació amb gent més jove de Canet afeccionada a l’escalada, com en Quim Masvidal. Aquests joves van deixar el grup en mans d’en Jaume i en Macari i, posteriorment, s’hi van incorporar en Marc Ballart, en Marc Estrada i en Joan Flotats, qui fou el dissenyador de la sabata del rocòdrom de Canet. Durant la seva llarga trajectòria, el GEC va organitzar, entre d’altres, sortides a esquiar durant la temporada d’hivern, la Pedalada de Canet de Mar 14 anys consecutius i un campionat d’escalada. 

Va arribar un moment que a l’any 2019 s’havien d’actualitzar els estatuts per la nova llei de l’esport i en Jaume Farreras va fer el traspàs del GEC a en Marc Jiménez, qui era membre de la l’AMPA de l’escola El Turó del Drac. Amb la Carolina Vilà, l’Olaia Casas, en Cèsar Solé i en David Filgaira, en Marc va prendre el relleu i muntà la nova junta del GEC per a promoure l’esport a Canet de Mar. Tímidament van començar a promocionar el GEC a Canet donant-lo a conèixer en xarxes socials com Facebook i Instagram, i arribaren a la xifra de 70 socis. No obstant, hem de dir que quasi la meitat d’aquests socis provenia dels antics socis, de quan era president en Jaume Farreras. L’any 2020, l’activitat del GEC es va veure interrompuda per la crisi sanitària de la Covid-19 i s’anul·laren totes les activitats del centre. Progressivament, a mitjans de 2021 es comencen a organitzar en petits grups bombolla activitats no massa ambicioses degut a les restriccions sanitaries. 

El grup comença a agafar embranzida a mitjans del 2021 amb l’entrada de l’Emma Farreras i la Noemí Valle, que posen fil a l’agulla amb en David Filgaira per tal d’organitzar fitxes de socis, cursos de formació, pàgina web, etc. En aquell moment, alguns del integrants de la junta directiva són reticents a fer créixer el nombre de socis i prenen la decisió de dimitir. A partir d’aquí, en David Filgaira munta el seu propi equip de govern, en actiu fins l’actualitat, i amb la posterior incorporació de Peio Izco i Iona Sharp.

Si t’estimes la muntanya tant com nosaltres no dubtis en contactar-nos!

Salut i muntanya!

La Junta

Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En clicar en el botó Acceptar, acceptes l´ús l´aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.      Més informació
Privacidad